Vänskap
konsten att få fler och bättre vänner
 

Bloggkategori: Ensamhet

Välkommen till Vänskapsbloggen!

Här bloggar jag om allt som kan vara intressant för dig som vill fördjupa dina vänskapsrelationer, eller "bara" få fler vänner!

 
   
 
 
Vad är ensamhet för dig?
 

Hittade den här fina bloggen om ensamhet och vänskap som jag vill tipsa om.

 
Är dålig vänskap bättre än inget alls?
 

Alla kan väl ibland fundera på en vänskapsrelation egentligen är värd att behålla? Hur mycket har man gemensamt egentligen? Vad ger vi varandra? Ger vi varann lika mycket eller blir någon av oss utnyttjade? Borde vi egentligen "göra slut"?

 
Hur lik en själv måste en vän vara
 

Jag funderar (av naturliga skäl, måste ju ha något att blogga om...) ganska mycket nuförtiden på det här med vänskap.

Och jag tror att en av de där riktigt seglivade myterna om vänskap, som också skapar en hel del ofrivillig och onödig ensamhet, är myten om vännen som en spegelbild.

För måste egentligen en äkta vän vara lik dig? Vilka skillnader kan man acceptera? Hur är det med t ex stora skillnader i ålder? Eller kan en moderat vara vän med en vänsterpartist? Och spelar klasskillnader någon roll på vänskapens arena?

Titta till exempel på den här intervjun från TV4:s Nyhetsmorgon där Tony Irving och Renata Helenson berättar om sin unika vänskap, trots skillnader i livsstil.

 
Stannar du i ett dåligt förhållande?
 

Jag har precis svarat på lite läsarfrågor på min andra sajt om relationer.

Det var några klassiska "ska-jag-stanna-eller-gå?"-frågor, och jag slogs av hur mycket jag fick en känsla av ensamhet. Jag tror inte att det är helt ovanligt att människor väljer att stanna kvar i relationer som de inte mår bra av, helt enkelt för att de inte har tillräckligt bra och nära vänner som ger dem stöd.

 
Desperat ensamhet luktar illa
 

I arbetet med den här sajten har jag googlat en del på ensamhet och "söker nya vänner" för att få inspiration till vad jag skulle fylla sajten med.

Beklämmande ofta hittar man människor som fokuserar för mycket på sin egen ensamhetsstatus, och försöker locka till sig nya vänner, ex på olika forum, som en sorts barmhärtighetsgärning.

 


Sida: 1
1 
 
    RSS för blogg
 

 
 
Kategorier
 
     
 
 
Senaste kommenterade blogginlägg
 
     
 
 
Populäraste taggarna