Vänskap
konsten att få fler och bättre vänner
 

Fråga mig om vänskap

Har du frågor och funderingar om vänskap? Jag kan vara ditt bollplank och hjälpa dig att ta reda på svaret! Men skriv kort! Om du formulerar dig i en enda mening, så ökar oddsen för att din fråga blir bevarad!

 

Vi hörs!

/Marina

 
Kategori:
Sortering:
   [ Sök i frågor/svar ]

Antal frågor/svar: 46

 
Hem  >  Sviken av vänner   
 
Hej, jag undrar lite över en "vän"jag har. Vi har aldrig träffats ofta. Nu är det 5 år sen vi setts på tu man hand. Hon är alltid jätteentusiatisk när vi råkar träffas och säger att vi måste ses och så ger hon förslag på aktivitet. Och kvittrar att vi får höras och bestämma senare" vi slår en liten pling" som hon säger. (Jag har telefonfobi tyvärr, vilket jag väl borde säga, men det känns jobbigt och pinsamt, speciellt som jag inte känner henne så bra) Förr brukade jag då höra av mig, via mail ellet sms och ngn gång per telefon. Jag föreslår tid och undrar om hon kan då? Då får jag inget svar, ellet attt vi hörs senare. Detta har upprepats ett antal gånget och då har jag tänkt att hon vill nog inte träffa mig egentligen . Hon vill nog bara verka social och ev ha mig som reserv om hon inte har ngt roligare på gång. Men hon har fortsatt likadant(kan hon ge sig människan!) tex ringde hon en gång och storkvittrade på min födelsedag om att hon skulle bjuda ut mig. "Vi ses ju aldrig. Jag blir ju orolig" sa hon. Då skrattade jag till och sa att jag var sällan upptagen (hon brukar ofta kvittra om att det är så synd att vi inte ses för att vi har så mycket att göra, det är så svårt att få ihop våra scheman) och så gav jag henne några förslag på tider och undrade om hon kunde. Då låter hon helt panikslagen och med rädsla i rösten säger hon att" vi bestämmer inte det nu, vi hörs senare" . Suck säger jag. Vill hon ses eller inte? Vad tror du? Alltså jag blir less. Jag har dessutom aldrig varit så förtjust i henne. Hon är så himla käck och ytlig. Visst kan jag träffa henne men eftersom det är hon som mest vill tycker jag att hon kunde ta initiativ tilll att det blir av. Vad tänker hon?? Hon är ett sådant mysterium. Varför vågar hon inte dra fram en almanacka? Till saken hör att jag inte är den som hoppar av entusiasm, inte ens med dem jag gillar jättemycket. Är det det som gör att hon inte vågar bestämma tid? Har hört att hon och hennes kille nog mest umgås när det är många, typ på fester. Men hon har tusen vänner på facebook.  (Antal visningar: 2045)
Kategorier: Sviken av vänner
Datum: 2013-06-07
  Kommentarer (0)
 
Min bästa vän, trodde jag svek och sårade mig något enorm.. Då hon skrev till mig hur bra allt var, om vi skulle göra något men undertiden skrev hon till andra hur dum, äcklig, jobbig jag var och att jag var en hora.. Jag sa upp allt, men nu ’’saknar hon mig såååå’’ … vad ska jag göra?! Jag blev jättesviken verkligen!  (Antal visningar: 2114)
Kategorier: Sviken av vänner
Datum: 2012-08-14
  Kommentarer (6)
 
Hej! Min väninna och jag har känt varandra väldigt länge.Det är jättetrevligt när vi träffas. Men jag känner att det är svårt att lära känna henne på djupet. Jag är nästan alltid den som tar initiativ till att umgås och är den som ringer mest.Blir sårad när hon redan har styrt upp saker med andra först och bjuder in mej(i lite panik) bara för att jag ringer och frågar.Hennes beteende sårar. Vad ska jag göra med vår relation?  (Antal visningar: 2018)
Kategorier: Sviken av vänner
Datum: 2011-05-26
  Kommentarer (0)
 
Jag har en "vän" som säger att jag är hans bästa vän, men problemet är att han snackar skit bakom ryggen på mig, ljuger, accepterar mig inte och är otrevlig. När han blir ovän med så vill han sedan bli vän igen osv... Han har hållt på så i 5 år nu och jag vet inte vad han egentligen vill :( Vad ska jag göra? :(  (Antal visningar: 1686)
Kategorier: Sviken av vänner
Datum: 2011-04-17
  Kommentarer (5)
 
Hej, jag har en väninna som utnyttjar mig. Jag bjuder alltid med henne på fester och aktiviteter med mina vänner men hon ljuger för mig när hon ska träffa sina så att jag inte kan vara med (detta känns som riktiga småbarnsfasoner. Jag har till och med nämnt att hon gärna får bjuda med mig ibland men det skiter hon i. Nu är min fråga: är det bättre att behålla henne som en bekant eller ska jag fullständigt skita i henne och satsa på bättre vänner i livet? Jag undrar ofta om man inte kommer ha några vänner kvar tillsist om man lämnar de som är knäppa, men hon får mig faktiskt att må dåligt och känna mig utnyttjad, vilket gör att jag blir förbannad på mig själv som låter det hända!  (Antal visningar: 3659)
Kategorier: Sviken av vänner
Datum: 2011-03-05
  Kommentarer (5)
 
Hej! Jag undrar över en sak som hänt mig. Jag gick en kurs på 4 veckor och sov hos en kompis för att få närmare till kursen. Jag ringde henne och frågade om det gick bra att jag sov hos henne under veckodagarna som kursen pågick, under helgerna åkte jag hem till mig. Så skulle vi kunna åka till och från i min bil(hon har ingen bil, utan hade fått åka kommunalt). Till saken hör att det var en väldigt intensiv kurs med 2 stora prov och vi pluggade de flesta av kvällarna(vilket båda två ville och behövde) efter kursens slut och efter det orkade vi inte mycket mer än att gå och sova för att vi skulle orka med nästa dag på kursen. Vi delade på all kostnad för mat(frukost, lunch och kvällsmat) samt att jag lagade och tog med matlåda till henne och mig, efter helguppehållen 3 ggr, och jag tog även med extra matvaror som jag hade hemma, som vi förbrukade. Nu till ärendets stora ”happening” Det var ändå en bit att åka till kursen och jag tycker att det är självklart att hon ska vara med och dela bensinkostnaden till och från kursen , de dagar som vi åkte från hennes bostad till kursen. Men hon tycker inte det. Mitt resonemang: Hon bidrar med bostad – Vi delar på matkostnad Jag bidrar med bil – Vi delar på bensinkostnad Detta tyckte inte min fd vän Vad tycker andra i ett sådant läge? Ska hon åka snålskjuts på min bekostnad?? Om vi skulle åkt kommunalt till och från kursen skulle jag då ha fått betala hennes biljettkostnad / dag? I det fallet skulle jag inte betalt för maten, anser jag! Då skulle det vara OK att jag ”bodde” på hennes bekostnad. Mvh undraren??  (Antal visningar: 2321)
Kategorier: Sviken av vänner
Datum: 2011-02-27
  Kommentarer (2)
 
vänner 28 år. besökte mig i Thailand med dotter. ÖK tidigare att hon skulle hjälpa mig den gemensamma utestädningen i mitt område ca 1,5 timme en lördag.SMSade fr Thailand om allt gått bra, svaret jag var inte där för att jag inte mådde så bra, men är nu bättre och tänker ta en promenad. Det konstiga var att jag kände att detta skulle hända. Är detta en verklig vän?  (Antal visningar: 1279)
Kategorier: Sviken av vänner
Datum: 2011-01-02
  Kommentarer (0)
 
Det känns som om min vän tar mig för givet, och på toppen av det läker jag fortfarande ifrån när hon svek och ljög för mig om hennes liv. Vad skall jag göra?  (Antal visningar: 2114)
Kategorier: Sviken av vänner
Datum: 2010-09-12
  Kommentarer (3)
 

Sida: 1
1 
 
    RSS för frågor/svar
 
 
 
Ny fråga
* = Obligatorisk uppgift.

Ditt namn

Din e-post

* Fråga  


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
     
 
 
Senaste kommenterade frågor
 
     
 
 
Populäraste taggarna