Vänskap
konsten att få fler och bättre vänner
 

Fråga

Det känns som om min vän tar mig för givet, och på toppen av det läker jag fortfarande ifrån när hon svek och ljög för mig om hennes liv. Vad skall jag göra?

Svar

Hej!

 

Det finns en sak som gör vänskap riktigt stark och äkta. Det är när man går igenom en kris tillsammans, när man bråkar, känner sig kränkt, förolämpad, tar upp det, får den andres syn på saken och sedan förlåter varann, skrattar åt saken - som man svetsar ihop något riktigt starkt.

 

Jag får ofta frågor av den här typen.

Det verkar supervanligt att vi respekterar vänskapen så högt att vi inte vågar kritisera vännen. Så istället vittrar vänskapen sönder inifrån av gammalt groll som vi har samlat på oss. 

 

Det är vad jag ser tycker verkar hända med er vänskap. Du blev sårad, och har inte riktigt rett ut det med vännen. Och det gör att du kommer att betrakta många av hennes handlingar ur den kränktas perspektiv, kanske omedvetet letandes efter fler sårande handlingar.

 

Varför inte ta chansen att verkligen beröra din vän lite mer på djupet och berättar vad du fortfarande känner efter hennes "svek"? Hon kanske inte gillar det? Hon kanske aldrig mer vill prata med dig? Men vad händer med vänskapen om du INTE säger något?

Som jag ser det har du chansen att fördjupa vänskapen, om du lägger fram din kritik på rätt sätt, pratar i jag-budskap och är lite sansad.

 

Lycka till!

/Marina


 
Kommentarer
 
 
Isabel  (www.facebook.com/profile.php?id=100003458032924)
 

We defieitnly need more smart people like you around.

 
Victor  (www.facebook.com/profile.php?id=100003457581543)
 

Call me wind because I am ablstuoely blown away. http://ymnohtsxz.com [url=http://opqcgiuznf.com]opqcgiuznf[/url] [link=http://agyudxo.com]agyudxo[/link]

 
Jonathan  (www.facebook.com/profile.php?id=100003457853128)
 

Och ni har .Grf6n Ungdom e4r miljf6farligaNe4r Jakop Dalunde och Maria Ferm som se5 me5nga andra passar pe5 att uttntyja Vattenfall som en slagpe5se se4ger det mer om deras egen miljf6farlighet e4n ne5gon annans. Om du se4ger att du ke4mpar ff6r miljf6n, men den politik som du ste5r ff6r iste4llet har som nettoresultat att 1000% mer skadliga utsle4pp e4n nf6dve4ndigt sker, vad se4ger det om din trove4rdighet? ... http://snzcny.com [url=http://pvqylaf.com]pvqylaf[/url] [link=http://dllgwcrkpg.com]dllgwcrkpg[/link]

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till frågor/svar
 
 
 
Om frågan/svaret
Datum: 2010-09-12
Taggar:  svek konflikter jag-budskap
Kategorier:  Sviken av vänner
Antalet visningar:  2125