Vänskap
konsten att få fler och bättre vänner
 

Fråga

Hej! Min väninna och jag har känt varandra väldigt länge.Det är jättetrevligt när vi träffas. Men jag känner att det är svårt att lära känna henne på djupet. Jag är nästan alltid den som tar initiativ till att umgås och är den som ringer mest.Blir sårad när hon redan har styrt upp saker med andra först och bjuder in mej(i lite panik) bara för att jag ringer och frågar.Hennes beteende sårar. Vad ska jag göra med vår relation?

Svar

Hej!

Vilken intressant fråga!

Kan det vara så att du behöver henne mer än vad hon behöver dig? Man har ju alla olika utgångslägen i livet, olika styrkor, olika saker man satsar på. Det finns ingen rättvisa här. En i grunden mer sympatisk person kan ha färre vänner än någon som egentligen inte "förtjänar" det, bara för att personen med fler vänner har ett mer bekräftande sätt, är lite mer bekväm med sig själv eller har genetiskt lättare för det sociala knixande som konsten att underhålla en vänkrets handlar om. För henne är du kanske bara en vän i mängden, och för dig har hon en viktigare position.

 

Jag förstår att hennes beteende sårar, eftersom det gör det tydligt för dig att det finns en ojämställdhet emellan er. Du skulle vilja att hon prioriterade dig lite mer. 

Jag kan inte komma på något sätt att få detta att ske på ett naturligt sätt. Som jag ser det så handlar lösningen om att du får försöka förhålla dig till vad som är. Med en annan vän är det kanske du som är i socialt överläge. 

Däremot tycker jag inte att du ska krypa, och acceptera vad som helst. Behåll en vanlig dos av stolthet. Du är värd all respekt! Gör det till något av ett projekt inom personlig utveckling att skaffa fler vänner eller fördjupa redan befintliga relationer. Så blir du lite mindre sårbar.

 

Ta för dig av livet. Det är ditt att njuta av.

 

Kram/Marina

 


 
Kommentarer
 
Inga kommentarer registrerade.
 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till frågor/svar
 
 
 
Om frågan/svaret
Datum: 2011-05-26
Taggar:  social begåvning svek
Kategorier:  Sviken av vänner
Antalet visningar:  2029