Vänskap
konsten att få fler och bättre vänner
 

Fråga

Jag har blivit så kräsen och kan inte ändra mig. När jag ser andra människor känner jag starkt obehag istället för nyfikenhet. Om jag råkar ställa nyfikna frågor eller beter mig vänligt känner jag mig falsk. För de skulle bara veta vad jag känner! Att inte döma andra verkar vara det svåraste av allt och jag har inget knep. Det kommer troligen från att jag aldrig känt mig älskad av någon jag själv älskat, så jag kommer inte vidare på punkt 1. Om de jag älskar inte älskar mig så kan inte jag älska någon annan heller och därför har jag insett att jag inte vill ha vänner, det är ointressant eftersom jag inte har fått kärlek. Alltså, jag går och tror att jag måste få något innan jag kan ge vidare. Det har låst sig och jag tror inte längre att jag kan göra något eftersom problemen uppstod så tidigt i livet och jag har inte kunnat fixa det än. Det känns som om det bara är "andra" som kan ha vänner, jobb och liv. Jag känner mig konstig bland folk just för att det känns oäkta. Ett tag mådde jag bra när det fanns en person som jag själv tyckte om som var vänlig, men det var bara hans sätt mot alla och när jag insåg att det inte var äkta tappade jag sugen och insåg att det är något hierarkiskt som gör att jag inte räknas. Finns det någon bra bok? Jag orkar inte göra övningar faktiskt, orkar inte ändra mig.

Svar

Hej!

Jag känner att du har så mycket ilska och besvikelse inom dig så jag tycker nog att du ska börja där. Kan du på något sätt göra upp med ditt förflutna? Kan du skicka ett brev? Säga något till någon? Uttrycka din kritik till där den hör hemma?

Det här är ju en konflikt som hemsöker dig även där den inte har någon plats. Rikta den åt rätt håll först, om det så är ett brev som du lägger på lådan med bara "till mamma och pappa" som enda adress. Vänskapsarenan ska ju inte vara en plats där du gör upp med obearbetade konflikter av den här sorten. Inte så konstigt att det känns falskt för dig att vara på den. Du försöker ju spela fotboll på en ishockeystadium.

Jag vet inte om det finns några böcker specifikt om just det här, men kom ihåg att känslan av att vara lite av en udda fågel är universiell, så här känner ju alla ibland, särskilt i perioder när man inte mår så bra psykiskt. Det är, på gott och ont, inget speciellt med just dig. ;-) (Om du förstår hur jag menar nu.)

 

Du skriver att du inte orkar göra några övningar, men jag tror ju att du måste. Tänk på det som att det här är det som är ditt "tema" att jobba med i detta livet. Det är din börda, men också din gåva. Det är så här du kommer att utvecklas massor.

Du orkar!

 

Kram/Marina

 


 
Kommentarer
 
 
Clara  (www.facebook.com/profile.php?id=100003457641838)
 

Jag e4r troende asitet och ff6rnekar alla andra gudar e4n Min Egen He4st!Men att ve5ga sitta upp pe5 den, det ve5gar jag inte riktigt e4n.Den utmanar mig och ser be5de frustande, be5ngstyrig, klurig, utmanande och ff6rve4ntansfull ut!!!!!

 
Maulana  (www.facebook.com/profile.php?id=100003457798161)
 

It was dark when I woke. This is a ray of sunenihs. http://qivreb.com [url=http://thhzxuzju.com]thhzxuzju[/url] [link=http://ffjvustbybc.com]ffjvustbybc[/link]

 
Jean  (www.facebook.com/profile.php?id=100003458279192)
 

Your's is a point of view where real ingtelielnce shines through. http://bbroxzw.com [url=http://svmndbpqhif.com]svmndbpqhif[/url] [link=http://uhqbyugloux.com]uhqbyugloux[/link]

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till frågor/svar
 
 
 
Om frågan/svaret
Datum: 2013-06-07
Taggar:  barndom
Kategorier:  Psykologi
Antalet visningar:  2209