Vänskap
konsten att få fler och bättre vänner
 

Fråga

Varför har jag inga vänner? Jag är ingen kuf ju!

Svar

Hej!


En del har många vänner, andra har få vänner. En del har mycket hår på bröstet, andra väldigt lite.

Visst kan man fundera på varför du inte har några vänner (några som är riktigt bra, gissar jag att du menar), men är det inte mer intressant att tänka på – hur? Hur kan du få nya vänner?

Jag har skrivit en artikel om det här, men jag vill också ge dig en speciell ”hemläxa”. Känner du människor som har många vänner? Kan du studera vad de gör? Är de t ex extra duktiga på att ge bekräftelse? Sitter de ständigt och sms:ar? Lägger de ner mycket arbete på att komma på väldigt roliga saker att göra tillsammans med sina vänner, och blir därför ganska populära att ha just som vän? Skriv ner alla dina iakttagelser i en bok, och fundera sedan över hur många av punkterna du själv kan tänka dig att göra. Kanske kommer du på att ”nä, det känns inte alls som jag att vara en sån där person”. Det är ju ganska svårt att påverka sin mest innersta sociala natur, om man är extrovert eller introvert. Men kanske kan du anamma något?

Det vktiga för dig är att komma ur själva offerrollen, och istället börja förstå att det här med vänner inte handlar om något övernaturligt. Det finns en strategi som människor med många vänner använder sig av. Sedan är det upp till dig om du vill använda dem eller inte, för givetvis ligger det en del arbete bakom, arbete som kan kännas väldigt tungt att utföra om det är saker som helt strider mot din grundläggande personlighet.

 

Lycka till! Och jag ser framemot att få se den där hemläxan!


 
Kommentarer
 
 
Jorja  (lcipyvfi.com)
 

Super extcied to see more of this kind of stuff online.

 
Bardo  (jrfqsgmklsy.com)
 

Callnig all cars, calling all cars, we're ready to make a deal. http://qxfkyoepr.com [url=http://ywokbtpaoz.com]ywokbtpaoz[/url] [link=http://holzkl.com]holzkl[/link]

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till frågor/svar
 
 
 
Om frågan/svaret
Datum: 2010-02-23
Taggar:  varför ensam psykologi strategi personlighet
Kategorier:  Psykologi
Antalet visningar:  2407