Vänskap
konsten att få fler och bättre vänner
 

Hemligheten bakom många vänner

Jag fick en fråga från en läsare om hur man egentligen gör för att få fler vänner. Jag gav honom rådet att studera människor som faktiskt har väldigt många vänner, och även skriva ner sina iakttagelser i en anteckningsbok (arbetstitel: Vänskapsrapporten!), för att på så sätt få lite perspektiv till det där väldigt rika sociala livet. Det handlar inte och tur och otur.

 

Förmodligen kommer han att upptäcka bland annat följande saker:

 

* Visst, det ringer väldigt mycket i populära personers telefoner. Men de är också minst lika flitiga med att ta kontakt med någon själv, skicka sms eller på andra sätt lägga ut sociala krokar som ger napp. Om du själv är en dålig fiskare i sociala sammahang, så är det kanske inte så konstigt att du inte har så många vänliga firrar i korgen?

 

* Personer med många vänner är oftast väldigt duktiga på att SE andra människor. De bekräftar dem. Visar att de lägger märke till vad de gör. Använder deras namn ofta i konversationer. Kommer ihåg vad de har gjort tidigare, och följer på så sätt upp händelsen med frågor. "Hur gick det förresten med den där rapporten du skulle lämna i måndags?"

 

* Personer med många vänner bjuder ofta på sig själva. De berättar om egna bekymmer och tankar. De är inte rädda för att ta plats på det sättet.

 

* Personer med många vänner är inte för upphängda på vem som egentligen ringde sist. De har en slags trygghet inom sig själva, och ser inte vänskap som någon sorts pågående maktkamp.

 

Jag är nyfiken på vad du själv har upptäckt om vänskapens "hemligheter"? Skriv och berätta!

 
Kommentarer
 
 
Linda Olofsson  
 

En person som har vänner är också en person som många gånger har något som vännerna saknar.
Den personen blir som en förebild,som folk ser upp till.
Det kan handla om att en person är framgångsrik i sitt arbete,är duktig på att skaffa kontakter,ser bra ut,har snyggt hem,tryggt etablerat familjeliv edy
Sedan räcker det ju inte bara med det,men av de personer jag har träffat på under livets gång,så märker man ju vad det är som får en del att vilja bli kompisar med vissa personer.
Det gäller inte alla,men många.

 
Carina  
 

Hej är det att du skäms för andra att du är ensam jag menar att alla människor är olika, jag till exempel behöver ensamhet mycket för att må bra. Jag hade blivit knäpp i huvudet av en mobil som ringde stup ikvarten. Jag har få nära vänner som jag är rädd om jag klarar inte av "ytliga kontakter" som inte ger något, det slösar inte jag mitt liv på. Alla människor är olika och olika perioder i sitt liv är man mer ensam än andra jag tror det finns en poäng med det. Var inte rädd för ensamheten lär Er att umgås med er själva och njut!!!

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till blogg
 

 
 
Om blogginlägget
 
     
 
 
Senaste blogginläggen